fbpx

Innovatív Építők

ESZTRICH BETONOZÁS

Árajánlatot kérek:

Telefonszám:
+36 70/377 5824

Mit is jelent az ESZTRICH betononzás?

A fogalom alatt speciális, vékony, általában 2-8 cm vastag aljzatbeton réteget értünk, ami a padlószerkezet részeként a járófelület vagy a burkolatok közvetlen alapjául szolgál. Az esztrich az építőiparban többrétegű, finom szerkezetű betont vagy habarcsot jelent, amelyet az építés helyszínén építenek be közvetlenül a fogadó felületre, közbenső rétegre, vagy szigetelőrétegre abból a célból, hogy fogadórétegként, vagy kopórétegként szolgáljon. Anyagát tekintve megkülönböztetünk cement, káliumszulfát, magnézium, öntött aszfalt, illetve műgyanta-esztrichet. A cement-esztrich, vagyis az esztrich beton kötőanyaga portland cement, adalékanyaga szabályozott szemcseméretű homokos kavics. Ezt keverjük vízzel megfelelő arányban és így kb. egy hónap alatt éri el végső szilárdságát. Az esztrich beton keverése és terítése speciális gépeket és adalékokat igényel, amik házi kivitelezése nehézségekbe ütközhet. Az esztrich beton vastagsága általában 3-5 cm, de cégünk akár 7 cm vastag esztrich beton felvitelét is vállalja. Az általunk használt keverőgép másik nagy előnye, hogy 16 mm szemcsenagyságú kavics (sóder) használata esetén szerkezeti elemek készítésére is alkalmas.

Kínálatunkban elérhető:

SZÁRAZ ÉS FÉLSZÁRAZ VALAMINT ÖNTERÜLŐ ESZTRICH BETONOZÁS

Melyek az előnyei?

  • ZA cement-esztrich aljzatok vízállóak.
  • ZA hagyományos megoldással szemben, gyorsabban és vékonyabban teríthető.
  • ZAkár 7 cm vastag esztrich beton is kivitelezhető.
  • ZAdalékanyagokat használva ez az idő akár 10 napra is lerövidíthető.
  • ZÖnterülő megoldással vízszintes, „tükör” simaságú felület készíthető.

Szakértelem

Mi nem kötünk kompromisszumot a kollégáink képzettsége, és tapasztalata terén.

Gyors kivitelezés

Elhivatottak vagyunk az elvállalt munkát a lehető leghamarabb, határidőre elkészítsük.

Minőség

Minden általunk készített munkára garanciát vállalunk, az ügyfeleink elégedettsége az első.

Megbízhatóság

Minden munkát időben kezdünk, pontosan úgy ahogy azt szerződésbe foglaltuk.

év tapasztalat

tapasztalt munkatárs

Elkészült munka

betonozott négyzetméter

Kérd árajánlatunkat:

Csak professzionális eszközökkel dolgozunk!

  • Az esztrich betonozást cégünk a TURBOSOL 24.75 géppel végzi.
  • A keverőgépünkkel óránként 5 m3 beton helyszíni keverésére alkalmas.
  • Optimális munkavégzés akár 80 m szállítási magasságig.
  • 16mm szemcsenagyságú kavics (sóder) használata esetén szerkezeti elemek készítésére is alkalmas.

Pont olyan lesz, ahogy azt megálmodtad!

Az elkészült munkára garanciát vállalunk!

SZÁRAZ ÉS FÉLSZÁRAZ ESZTRICH BETONOZÁS részletes leírás

A fogalom alatt speciális, vékony, általában 2-8 cm vastag  aljzatbeton réteget értünk, ami a padlószerkezet részeként a járófelület vagy a burkolatok közvetlen alapjául szolgál.

Az esztrich az építőiparban többrétegű, finom szerkezetű betont vagy habarcsot jelent, amelyet az építés helyszínén építenek be közvetlenül a fogadó felületre, közbenső rétegre, vagy szigetelőrétegre abból a célból, hogy fogadórétegként, vagy kopórétegként szolgáljon.

Anyagát tekintve megkülönböztetünk cement, káliumszulfát, magnézium, öntött aszfalt, illetve műgyanta-esztrichet.

A cement-esztrich, vagyis az esztrich beton kötőanyaga portland cement, adalékanyaga szabályozott szemcseméretű homokos kavics. Ezt keverjük vízzel megfelelő arányban és így kb. egy hónap alatt éri el végső szilárdságát. Az esztrich beton keverése és terítése speciális gépeket és adalékokat igényel, amik házi kivitelezése nehézségekbe ütközhet.

Az esztrich beton vastagsága általában 3-5 cm, de cégünk akár 7 cm vastag esztrich beton felvitelét is vállalja. Az általunk használt keverőgép másik nagy előnye, hogy 16 mm szemcsenagyságú kavics (sóder) használata esetén szerkezeti elemek készítésére is alkalmas. Ennek segítségével kiváltható az egyébként igen költséges mixer-beton és betonpumpa használata

A keverőgépünkkel óránként 5 m3 beton helyszíni keverésére alkalmas  akár 80 m szállítási magasságig.Az esztrich beton alapanyag-ára magasabb a hagyományos aljzatbetonénál, viszont gyorsabban és vékonyabban teríthető.

Száradását tekintve nagyjából 28 napot kell számolnunk, de speciális adalékanyagokat használva ez az idő akár 10 napra is lerövidíthető.A cement-esztrich aljzatok vízállóak. 1 m3 esztrich betonhoz szükséges anyagok:

– 1200 kg 0/8 vagy 0/4 szemcsenagyságú osztályozott homokos kavics

– 250 kg cement

– 130 liter víz

– speciális adalékok recept szerint

Kiadósság: 1 m3 beton 5 cm rétegvastagság mellett 20 m2 területre elegendő.

Az anhidrid-esztrich alapanyaga káliumszulfát, víz és kvarchomok. A keverék nagy előnye, hogy kötési ideje 24-48 óra. Hátránya viszont, hogy nem vízálló, ezért csak belső helyiségekben használható. Ezeken a helyeken viszont azonos terhelés mellett általában 30%-kal kevesebb anyag szükséges a hordozó réteg kialakításához. Az esztrich betonozást cégünk a TURBOSOL 24.75 géppel végzi.

Ezzel a technológiával száraz vagy félszáraz aljzat és/vagy födémbetonozást vállalunk 7 cm vastagságig.

ÖNTERÜLŐ ESZTRICH BETONOZÁS részletes leírás

Vállajuk továbbá önterülő esztrich felületek kialakítását is. Az ilyen beton készítésekor felhasználásra kerülő anyagok szerkezete miatt hívják „önterülő” esztrichnek, illetve cement- vagy gipsz esztrichként is ismert. A kívánt terítési vastagságtól függően 0-5 mm, 3-15 mm, 8-30 mm illetve 20-
50 mm között alkalmazható. 0,5 – 4 cm-es terítési vastagság között, vízszintes, „tükör” simaságú felület készíthető a leggyorsabb kiszáradási idő mellett. Önterülő esztrich használata jelentős időt takarít meg és tükör sima felületet ad. Ezt a fajta betonozást a PFT Ritmo XL speciális adapterekkel felszerelt
gépünkkel végezzük.

Kérd árajánlatunkat:

Kollégánk fogadja hívását